Περισσότερο φως & αέρας: Γυάλινη Οροφή

Η χρήση του γυαλιού στα κτίρια προσδίδει ανεπιτήδευτη κομψότητα και σύγχρονη αισθητική. Ανεξάρτητα από το ύφος της διακόσμησης που θα επιλέξουμε, η ενσωμάτωση γυάλινων επιφανειών αναβαθμίζει το ακίνητο, χαρίζοντας μια αυθεντική αίσθηση πολυτέλειας.

Γυάλινες οροφέςΚαθώς υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές σχετικά με την εφαρμογή του αρχιτεκτονικού γυαλιού τόσο για τις οικίες όσο και για τους επαγγελματικούς χώρους, η προτίμηση μιας γυάλινης οροφής φαίνεται να είναι η κορυφαία εξ αυτών.

Πληθώρα διαθέσιμων επιλογών αναφορικά με τις γυάλινες οροφές που μπορεί να είναι σταθερές αλλά και συρόμενες, επικλινείς, πολυγωνικές, πυραμίδες αλλά και ίσιες, με μονούς, διπλούς ή ακόμα και τριπλούς υαλοπίνακες, το σίγουρο είναι ότι το βασικό υλικό κατασκευής της οροφής μας δεν μπορεί να είναι άλλο πέρα από το αλουμίνιο.

Και ενώ οι σταθερές οροφές χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες, η πλέον σύγχρονη πρόταση στην οποία εντοπίζονται τα περισσότερα πλεονεκτήματα δεν είναι άλλη από τις συρόμενες οροφές.

Γυάλινες οροφές

Ας δούμε παρακάτω τις διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές σχετικά με τα συστήματα γυάλινης συρόμενης οροφής, ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου μας:

  • Γυάλινη κινητή οροφή με θερμοδιακοπή
  • Χρήση: Σε χώρους που είναι επιθυμητή η διέλευση φυσικού φωτός και αέρα μέσω της οροφής. Ο ενεργειακός σχεδιασμός της οροφής την καθιστά ιδανική λύση ακόμα και για εσωτερικό κατοικίας.
  • Λειτουργία: Πατώντας το κουμπί τα κινητά πλαίσια σύρονται και παρκάρουν κάτω από τα σταθερά.
  • Χαρακτηριστικά: Σκελετός αλουμινίου με θερμοδιακοπή και ηλεκτροκίνητος μηχανισμός. Μπορεί να έχει διπλούς ή τριπλούς υαλοπίνακες πάχους 30 ή 50 χιλιοστών.
  • Συρόμενη Οροφή πλήρους ανοίγματος
  • Χρήση: Σε χώρους που είναι επιθυμητό το πλήρες άνοιγμα της οροφής. Προτείνεται κυρίως για μεγάλα οικοδομικά ανοίγματα, όπως η κάλυψη πισίνας.
  • Χαρακτηριστικά: Μονοί, διπλοί ή τριπλοί υαλοπίνακες, σκελετός αλουμινίου, ηλεκτροκίνητος μηχανισμός.

Γυάλινες οροφές

Οι γυάλινες οροφές της Salinox σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα. Με περισσότερα από 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο των γυάλινων κατασκευών, η σχεδιαστική ομάδα της Salinox θα σας δώσει τις πλέον σύγχρονες και εξατομικευμένες προτάσεις για την αρμονική και εργονομική ενσωμάτωση της γυάλινης οροφής σε κάθε χώρο.

Γυάλινες Οροφές Αλουμινίου