H Salinox ιδρύθηκε το 1991 και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στον χώρο των μεταλλικών κατασκευών, παράγοντας κουφώματα αλουμινίου και δημιουργώντας ανοξείδωτες κατασκευές, στέγαστρα, σκάλες, αίθρια, βιτρίνες καταστημάτων και ειδικές κατασκευές. Οι καινοτόμες ιδέες, η βαρύτητα στην ποιότητα και στην αντοχή των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων, καθώς και η συνέπεια στην παράδοση των έργων, έδωσαν ώθηση στην εταιρεία, με κατεύθυνση την σχεδίαση και την παραγωγή προϊόντων στήριξης κρυστάλλων.

Σήμερα, οι κυριότερες κατηγορίες προϊόντων της είναι οι γυάλινες κινητές οροφές αλουμινίου, οι γυάλινες γκιλοτίνες, οι πτυσσόμενες γυάλινες πόρτες, προφίλ αλουμινίου για ανοιγόμενες πόρτες εσωτερικού χώρου, συρόμενα γυάλινα συστήματα, γυάλινα κάγκελα και στήριξη γυάλινων στηθαίων, καθώς και ανοξείδωτα εξαρτήματα στήριξης γυαλιών και στεγάστρων. Επιπλέον, διατίθενται αυτόματες γυάλινες πόρτες με φωτοκύτταρο, περιστρεφόμενες πόρτες, γυάλινοι ανεμοφράκτες και γυάλινες καμπίνες μπάνιου.

Σχεδιάζοντας νέα συστήματα και εξελίσσοντας διαρκώς τα παλαιότερα, η Salinox συνεχίζει να αναζητά νέες ιδέες και λύσεις για κάθε αρχιτεκτονική κατασκευή. Με περισσότερα από 28 χρόνια εμπειρίας, η Salinox είναι μία από τις μεγαλύτερες και δυναμικότερες εταιρείες στον χώρο των γυάλινων κατασκευών, με ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής προφίλ αλουμινίου και με τη δυνατότητα να δημιουργήσει ό,τι χρειάζεται μία γυάλινη κατασκευή. Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και παράγονται στη Ελλάδα, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Μενίδι. Με έναν μεγάλο αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού, εξωτερικά συνεργεία, showrooms και ένα οργανωμένο πανελλαδικό και διεθνές δίκτυο συνεργατών, η Salinox αναλαμβάνει εδώ και χρόνια την ευθύνη περάτωσης μεγάλων έργων, με αξιοπιστία, συνέπεια και άψογο τεχνικά αποτέλεσμα.

Η σημαντικότερη ώθηση ανάπτυξης της εταιρείας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξεύρεση πρωτοποριακών λύσεων στον χώρο των κατασκευών. Η σχεδιαστική ομάδα της Salinox, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της, έχει κατοχυρώσει πατέντες που διευκολύνουν την κατασκευή και την τοποθέτηση συστημάτων στήριξης κρυστάλλων, είτε αυτές αφορούν τα γυάλινα στηθαία και τον τρόπο που το κρύσταλλο κρατιέται σταθερό, είτε μεγαλύτερες κατασκευές, όπως η γυάλινη οροφή με θερμοδιακοπή. Στην ανάπτυξη των προϊόντων πάντως, πολυάριθμες σχεδιαστικές καινοτομίες εντοπίζονται ακόμα και στις λεπτομέρειες, και είναι αυτό ακριβώς που επιτρέπει τον συνδυασμό της κομψής εμφάνισης, όπως π.χ. τα λεπτά προφίλ, με εξαιρετικά πρακτικά χαρακτηριστικά, όπως π.χ. υψηλές θερμοηχομονωτικές ιδιότητες.

H σταθερή παρουσία χρόνων της Salinox στη διεθνή αγορά, καθώς και η προσεκτική, στοχευμένη πολιτική ανάπτυξης προϊόντων και συνεργιών, κατέστησε την εταιρεία πρωτοπόρο σε διεθνές επίπεδο, με σταθερές συνεργασίες και εξαγωγές σε περισσότερες από 40 χώρες. Τα προϊόντα της Salinox τραβούν διαρκώς την προσοχή της διεθνούς αγοράς. Η ομάδα, ανιχνεύοντας τις ανάγκες στον χώρο των κατασκευών και αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της, εξελίσσει τα μοντέλα της και υλοποιεί νέες καινοτόμες ιδέες, δημιουργώντας καινούριες λύσεις για κάθε σχεδιαστική ανάγκη. Η συμμετοχή λοιπόν της εταιρείας στις σπουδαιότερες εκθέσεις του τομέα της είναι δεδομένη, αυξάνοντας κάθε χρόνο τη δυναμική της και την εξαγωγική της δραστηριότητα.

Το 2011 ιδρύθηκε μια νέα μονάδα παραγωγής της εταιρίας στη Ρωσία, στην πόλη Νοβοροσίσκ. Σήμερα η συγκεκριμένη μονάδα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο 1.500m2  όπου στεγάζονται επίσης τα γραφεία και ο εκθεσιακός χώρος. Παρά τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις της ρωσικής αγοράς, η εταιρία διαγράφει μια σημαντικά ανοδική πορεία στην περιοχή, αποδεικνύοντας και πάλι ότι η ποιότητα σε συνδυασμό με τη συνέπεια και την αξιοπιστία μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά αποτελέσματα.